Fiskesuppe Ålesund

Fiskesuppe til middag eller kvelds.

Oppskrift

Ingredienser til 2-3 porsjoner:

  • Purreløk, snittet
  • 2 gulrøtter i skiver
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 rødløk, i små biter
  • 1 vårløk, snittet
  • Smør/olje
  • 1 fiskebuljongterning
  • 3 dl kremfløte
  • 3 tomater, finkuttet
  • 2 pk LobNobs
  • Fersk gressløk
  • Fisk etter ønske

Slik gjør du det:

  1. Fres purre, gulrot og hvitløk i litt smør eller olje i en stor kjele.
  2. Dryss på mel og rør om.
  3. Spe med vann og ha i buljongterningene
  4. La det koke i 10-15 minutter på svak varme.
  5. Hell i kremfløten. Ha i de finkuttede tomatene.
  6. Ha i fisketerningene og la de trekke i suppen i ca. 5 minutter. (Dette vil variere etter hvilket fiskeslag som benyttes, for eksempel rødspette trenger bare 2-3 minutter). 
    Når suppen er ferdig tilsettes LobNobs, rødløk, vårløk og fersk gressløk. Server med brød og smør.