LobNobs med eksotisk vri

En annerledes smårett med søte og salte smaker.

En rett full av smaker og ulike opplevelser. Her får du friskhet, sødme, salt, styrke og umami. Umami er den femte smaken og betyr «god smak» på japansk. Smaken finner du i østersausen i denne retten. Du får salt fra deilige, knasende peanøtter, men også naturelle nøtter kan brukes. Styrke fra chilien og sødme fra den myke mangoen, sprø sukkererter og den proteinrike LobNobs. På toppen av det hele har denne retten sunne grønnsaker og fullkornsnudler, som er med på å balansere retten slik at den kan inngå i et sunt og variert kosthold. 

Oppskrift

Ingredienser til 1-2 porsjoner:

  • 1-2 pakker LobNobs
  • 1 pakke fullkorn eggnudler
  • ¼ rød løk (eller vårløk)
  • Litt finhakket rød chili
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1-2 ss østerssaus (prøv deg frem)
  • Peanøtter (kan sløyfes)
  • ½ pakke sukkererter, i biter
  • ¼ mango, i biter
  • Fersk koriander
  • Olje til steking

Slik gjør du det:

  1. Kok nudlene som anvist på pakken.
  2. Tilsett finhakket hvitløk, rødløk (eller vårløk) og rød chili i litt nøytral olje i pannen. La dette steke i ca. 30 sekunder før nudlene tilsettes.
  3. Bland inn østerssausen, og la sausen koke inn i retten.
  4. Del sukkererter og mango i passelige biter.
  5. Tilsett LobNobs, koriander og evt. peanøtter på toppen.

Velbekomme!