LobNobs med fersk pasta og hjemmelaget pesto

En smårett som vi anbefaler på det varmeste!

Pasta med pesto liker de aller fleste barn, men ikke alle barn er glad i fisk. Prøv denne retten nesten gang du lager mat til familien (eller til deg selv) og kryss av for «har spist fisk i dag». 

Oppskrift

Ingredienser til 1-2 porsjoner:

  • 1-2 pakker LobNobs
  • Ca. 250 g fersk tagliatelle
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1-2 dl matfløte
  • 2-3 ss pesto (se egen oppskrift)
  • 50 g parmesan
  • Basilikumblader til pynt

Slik gjør du det:

  1. Kok pasta som angitt på pakken.
  2. Stek finhakket hvitløk i litt olivenolje – da kommer både den nydelige smaken og lukta godt fram.
  3. Tilsett matfløte og kok dette litt inn.
  4. Tilsett pastaen og 2-3 ss hjemmelaget pesto. Prøv deg fram og smak til med pesto og matfløte inntil du er fornøyd.
  5. Ved servering legg rikelig med LobNobs på toppen og dryss litt revet parmesan over.
  6. Ved siden av HUSK ekstra pesto.

Vår variant av hjemmelaget pesto (uten pinjekjerner) – superenkelt og passer til det meste:

  • En bunt fersk basilikum
  • ½-1 fedd hvitløk
  • 50 g parmesan i litt tynne skiver
  • 1-2 dl nøytral olivenolje (som ikke er skarp på smak)
  • Litt salt

Her har vi kun brukt kun basilikumbladene, ikke stilken.

Slik gjør du det:

  1. Putt basilikum, hvitløk, parmesan og olivenolje i en blender.
  2. Miks til ønsket konsistens og smak til med salt.
  3. Blir det for lite av enten olje, salt eller parmesan etter din smak – ja, da tilsetter du litt til.