LobNobs i fløtestuing

En mettende rett.

En rett du kan lage som kveldsmat eller som et lite mellommåltid. Du kan også servere den til middag gjerne med en frisk salat ved siden av.

Oppskrift

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 1/2 løk
  • 200 gr frisk champignon
  • 1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 2 dl matfløte
  • 2 pakker LobNobs
  • Smak til med salt og nykjernet pepper
  • 4 ss revet cheddar ost
  • Ris, evt. Potetstappe

Slik gjør du det:

  1. Løk og hvitløk stekes i panne til den er blank. Sopp skjæres i skiver og brunes lett sammen med løken.
  2. Matfløten tilsettes og skal småkoke til blandingen blir litt tykk. Smak til med salt og pepper.
  3. Fordel 2 pk. LobNobs i stuingen og rør forsiktig (spar noen biter til pynt).
  4. Lag en liten seng av kokt ris eller potetstappe og hell over stuingen. Pynt med sitron og frisk koriander/persille.  

Tips om du ønsker å gratinere retten

Bruk en ildfast form med litt olje og legg på ris og stuing. Dryss over revet ost. Sett under grillen. Skal stå til osten er smeltet og gylden. Pyntes med koriander/persille og sitronbåter. Retten egner seg godt til å bli servert i porsjonsformer.