Lun pasta med LobNobs og fetaost

Frisk salat med friske smaker!

En middelhavssalat med proteinrike LobNobs. Mettende og næringsrik, og greit når du vil ha fisk til middag i stedet for kjøtt. 

Du har sikkert hørt at vitamin D er viktig for kalsiumopptaket. LobNobs er rik på vitamin D og kan bidra til normalt opptak og utnyttelse av kalsium fra fetaosten. Spis minst 1/2 pakke LobNobs for gunstig virkning av vitamin D. 

Oppskrift

Ingredienser til 1-2 porsjoner:

  • 2 pakker LobNobs
  • Ca. 250 g fersk tagliatelle pasta
  • Fetaost, kuttet i biter
  • Ruccola salat
  • Tomater, kuttet i biter
  • Hjemmelaget pesto (se egen oppskrift under)

Slik gjør du det:

  1. Kok pastaen som anvist på pakken. Hell gjerne litt olivenolje over pastaen for å unngå at den blir klebrig.
  2. Kutt tomater og fetaost i passelige biter.
  3. Legg pastaen i en bolle og bland inn LobNobs, tomater, salat og fetaost. Du velger selv hvor mye salat, tomat og fetaost du bruker – her kan du prøve deg litt fram.
  4. Vi har brukt hjemmelaget pesto som saus i denne pasta salaten.
  5. Ved servering hell litt ekstra pesto over og gjerne litt fersk basilikum til pynt!

Vår variant av hjemmelaget pesto (uten pinjekjerner) – superenkelt og passer til det meste:

  • En bunt fersk basilikum
  • ½ -1 fedd hvitløk
  • 50 g parmesan i litt tynne skiver
  • 1-2 dl nøytral olivenolje (som ikke er skarp på smak)
  • Litt salt

Her har vi kun brukt kun basilikumbladene, ikke stilken.

Slik gjør du det:

  1. Putt basilikum, hvitløk, parmesan og olivenolje i en blender.
  2. Miks til ønsket konsistens og smak til med salt.
  3. Blir det for lite av enten olje, salt eller parmesan etter din smak – ja, da tilsetter du litt til.