Påleggsalat med LobNobs, chili, fennikel og eple

En annerledes påleggssalat med spennende smaker.

LobNobs er saftige og smakfulle biter laget av 70% hvitfiskfilet. LobNobs finner du i frysedisken, og etter opptining kan den benyttes naturell eller tilsettes i varme eller kalde retter. På menyen i dag står en påleggsalat med mange gode smaker. Den passer for eksempel godt å servere på høye lunsjsmørbrød eller på en helt vanlig brødblings.

LobNobs er rik på protein, vitamin D, omega-3 og selen og bidrar derfor med viktige næringsstoffer til dette måltidet. 

Oppskrift

(Kilde: Trines Matblogg)

Ingredienser til 2-3 porsjoner:

  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1/2 dl majones
  • 1 ss presset sitronsaft
  • ca 1/4 rød chili, finhakket
  • Salt og hvit pepper
  • 1 lite eple, skrelt og skjært i små terninger
  • 1 vårløk, finsnittet
  • 1/4 fennikel, i små biter
  • 1/4 rødløk, i tynne båter
  • Gressløk, finsnittet
  • 1 pakke LobNobs, i biter

Slik gjør du det:

  1. Rør sammen crème fraîche, majones og finhakket chili.
  2. Smak til med sitronsaft, salt og hvit pepper. 
  3. Skjær opp grønnsakene som anvist i oppskriften og rør dem inn i majonesblandingen.
  4. Smak til med finsnittet gressløk og eventuelt litt mere salt og pepper. 
  5. Del LobNobs opp i passende biter og vend dem forsiktig inn i salaten. 
  6. Serveres på brødmat, gjerne sammen med salat, epleskiver og en skvis sitron. 

Tips

Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang.