Pasta med LobNobs, grønnsaker og parmesan

Mettende og smaksrik salat til lunsj eller middag.

Denne salaten passer godt når du har liten tid eller ikke har lyst å bruke så mye tid på å lage middag eller lunsj. Du kan også koke opp pasta dagen i forveien som du oppbevarer i kjøleskapet (kokt pasta skal alltid oppbevares kjølig) eller bruk pastarester. Når du bruker fullkornspasta så gir den måltidet både fiber og karbohydrater som balanserer måltidets energi som inneholder protein fra LobNobs og fett fra parmesan og olivenolje. Sammen med friske grønnsaker får du også 1-2 av dine fem om dagen med denne salaten. 

LobNobs inneholder 70 % fisk og kan bidra til opptaket av jern når den spises sammen med fullkornspasta som inneholder jern, såkalt ikke-hemjern. Gunstig virkning på jernopptaket oppnås ved å innta 50 g fisk. 1 pakke LobNobs inneholder 77 gram hvit fiskefilet.

Oppskrift

Ingredienser til 1-2 porsjoner:

  • 1-2 pakker LobNobs
  • 2 dl fullkorn pastaskruer
  • ½ rød paprika, kuttet
  • ½ gul paprika, kuttet
  • ½ -1 pakke sukkerter, kuttet eller snittet
  • Ruccola (eller annen salat etter eget ønske)
  • Parmesan, revet

Slik gjør du det:

  1. Kok pastaskruene som vist på pakken og avkjøl.
  2. Del paprika og sukkererter i passelige biter.
  3. Bland pasta, salat og grønnsaker sammen.
  4. Server med revet parmesan på toppen.

Dressing:

  • 1-2 ss olivenolje
  • 1-2 ts Balsamico eddik (smak deg fram)
  • Hvitløk (kan sløyfes)
  • Salt og eventuelt litt pepper

Slik gjør du det:

Veldig enkelt; bland ingrediensene til dressingen sammen – smak deg fram med ønsket mengde av de ulike ingrediensene til du er fornøyd.

image_print