Pastasalat med lobnobs

Prøv denne salaten til lunsj eller middag!

Oppskrift

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 1 bunt frisk basillikum
  • 1 bunt persille
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 6 ss olivenolje
  • 3 tomater i båter
  • 400 gr Penne tricoulor
  • Balsamicoeddik
  • 1 rødløk i båter
  • 1 rød paprika i staver
  • 1 gul paprika i staver
  • 1 purreløk i ringer
  • 2 pakker LobNobs
  • Brødkrutonger

Slik gjør du det:

  1. Kok opp vann i en kjele.
  2. Legg i basilikumbladene og la de koke i 5 sekunder.
  3. Skyll basilikumbladene under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
  4. Ha basilikum, persille, hvitløk og olivenolje i en food processor. Kjør til blandingen er jevn og fin.
  5. Vend inn LobNobs, tomatbåter, rødløk, paprika og purreløk i oljeblandingen.
  6. Kok pastaen i godt saltet vann.
  7. Bland så pastaen og tomatblandingen i en stor bolle.
  8. Hell over noen dråper balsamicoeddik.
  9. La gjerne salaten hvile i 15 min. før servering, slik at alle smaker blir godt blandet.
  10. Strø over brødkrutonger før servering, og server gjerne en grønn salat til.
image_print