Quinoa- og brokkolisalat med LobNobs

En mettende salat med mye energi!

Denne salaten passer utmerket til middag. Salaten gir balansert og sunn energi fra proteinrike LobNobs, karbohydrater fra quinoa og sunt fett fra peanøtter. En porsjon gir halvparten av «5 om dagen»!

Oppskrift

Ingredienser til 2 porsjoner:

  • 3 dl quinoa, kokt (du kan også bruke risrester fra dagen før)
  • 1 pk LobNobs
  • 3 dl små brokkolibuketter
  • 3 ss naturelle peanøtter, lett knuste
  • 3 ss koriander, finhakket
  • 3 reddiker, skivet
  • 2 ss olivenolje
  • Litt salt og nykvernet pepper

Marinade:

  • 1 ss thai fish sauce
  • 1/2 ss risvineddik eller hvitvinseddik
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1/2 hvitløk, finhakket

Slik gjør du det:

  1. Bland sammen marinaden og hell den over LobNobs. Sett dem i kjøleskapet en times tid eller mer.
  2. Kok opp quinoa som beskrevet på pakken, renn av og avkjøl.
  3. Gjør klar en bolle med iskaldt vann og isbiter.
  4. Kok brokkolibukettene i lettsaltet vann i maksimalt 1-2 minutter. Hell av vannet og ha brokkolien over i isbadet i noen minutter. La brokkolien renne av seg.
  5. Bland sammen quinoa, brokkoli, peanøtter, reddiker og koriander.
  6. Smak til med limejuice, olivenolje, salt og pepper.
  7. Deretter vender du inn marinerte LobNobs.
  8. Hell resten av marinaden over salaten.
image_print