fbpx

Astrids selskapssuppe med LobNobs og blåskjell

Du må prøve Astrids selskapssuppe!

Oppskrift

Ingredienser til 3-4 porsjoner:

  • Ca 550 gr fisk (gjerne 2 ulike sorter: feks. 300 gr laks og 300 gr torsk/steinbit)
  • 2 ss smør
  • 1 ss olje
  • 1 stk purreløk
  • Ca 4 dl finhakka stangselleri
  • 4 stk rå poteter
  • 3 stk fiskebuljongterninger
  • Ca 1,75 liter vann
  • 1,5 bokser hermetiske tomater
  • Ca 2,5 dl hvitvil (eller saft av 1/2 sitron)
  • 0,5 stk slangeagurk
  • Ca 1,5 salt
  • 250 gr rensede reker
  • 1 pakke Sibelia blåskjell
  • 2 pakker LobNobs
  • 1 stk klo kongekrabbe med ledd til å koke kraft på

Til hvitløksmajones

  • 1 beger lettrømme
  • 0,5 pakke majones
  • 1,5 dl hakket persille
  • 3 fedd hvitløk, pressede
  • 0,5 ts salt
  • Pepper
  • Tabascosaus

Slik gjør du det:

  1. Vann og kongekrabbe kokes opp og trekkes ca. halv time.
  2. Smelt smør i en passe stor gryte, tilsett olje, purre, selleri og poteter. Fres noen minutter.
  3. Spe med hermetiske tomater, vin og avsilt kraft fra kongekrabben.
  4. Tilsett buljong og la småkoke i 15 min.
  5. Skjær fisken i biter, la trekke i ca. 8 min.
  6. Tilbered blåskjellene som anvist på pakken.
  7. Kraften fra blåskjellene spes i suppen.
  8. Tilsett tilslutt agurkbiter, blåskjell, reker, samt den rensede kongekrabben.
  9. Helt til slutt legges LobNobs på toppen. Dette skal ikke koke.

Tips

Server suppen med hvitløksmajones som topping, samt hvitløksbrød.