Astrids selskapssuppe med LobNobs og blåskjell
Du må prøve Astrids selskapssuppe!
Oppskrift
Ingredienser til 3-4 porsjoner:
- Ca 550 gr fisk (gjerne 2 ulike sorter: feks. 300 gr laks og 300 gr torsk/steinbit)
- 2 ss smør
- 1 ss olje
- 1 stk purreløk
- Ca 4 dl finhakka stangselleri
- 4 stk rå poteter
- 3 stk fiskebuljongterninger
- Ca 1,75 liter vann
- 1,5 bokser hermetiske tomater
- Ca 2,5 dl hvitvil (eller saft av 1/2 sitron)
- 0,5 stk slangeagurk
- Ca 1,5 salt
- 250 gr rensede reker
- 1 pakke Sibelia blåskjell
- 2 pakker LobNobs
- 1 stk klo kongekrabbe med ledd til å koke kraft på
Til hvitløksmajones
- 1 beger lettrømme
- 0,5 pakke majones
- 1,5 dl hakket persille
- 3 fedd hvitløk, pressede
- 0,5 ts salt
- Pepper
- Tabascosaus
Slik gjør du det:
- Vann og kongekrabbe kokes opp og trekkes ca. halv time.
- Smelt smør i en passe stor gryte, tilsett olje, purre, selleri og poteter. Fres noen minutter.
- Spe med hermetiske tomater, vin og avsilt kraft fra kongekrabben.
- Tilsett buljong og la småkoke i 15 min.
- Skjær fisken i biter, la trekke i ca. 8 min.
- Tilbered blåskjellene som anvist på pakken.
- Kraften fra blåskjellene spes i suppen.
- Tilsett tilslutt agurkbiter, blåskjell, reker, samt den rensede kongekrabben.
- Helt til slutt legges LobNobs på toppen. Dette skal ikke koke.
Tips
Server suppen med hvitløksmajones som topping, samt hvitløksbrød.