Fiskegryte med LobNobs
Klassisk og smakfull hverdagsfiskegryte.
Oppskrift
Ingredienser til ca. 4 porsjoner:
- 800 gr torskefilet (eller hyse)
- 1 rød paprika
- 1 purre (eller 2 vårløk)
- 2 båter hvitløk
- 2 ss smør
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts sukker
- 1/4 ts pepper
- 1/2 sitron
- 21/2 dl matfløte
- 2 ts tørket basilikum
- 1/4 ts karri
- 3 dl lettrømme
- 1-2 pk LobNobs
Slik gjør du det:
- Skjær opp paprika og purre og fres dette i smør.
- Tilsett presset hvitløk, salt, sukker, pepper og noen dråper sitronsaft.
- Hell fløte sammen med basilikum, karri og rømme og rør godt sammen.
- Legg porsjonsstykker av fisk oppnå og la alt trekke under lokk til fisken er ferdig (ca. 10 min).
- Tilsett en del av LobNobsen (skal ikke koke), og bruk resten til pynt.
- Serveres med kokt villris og frisk salat.