fbpx

Sibelia – Stolt leverandør av LobNobs siden 2000

Sibelia er en engasjert og aktiv sjømatleverandør med kontor i Ålesund. Sibelia eies og ledes av Bente; en entusiastisk og engasjert dame med sunnmørsk gründerånd. Vi har spesialisert oss på kvalitetsprodukter fra Japan, og vårt hovedprodukt er LobNobs. I tillegg har vi et bredt sortiment tilpasset industri og storhusholdning med ulike kvaliteter, prisklasser og pakningsstørrelser.

Sibelia ble etablert i 2000, men Bente har jobbet med produktgruppen siden 1988. Vi har inngående kjennskap til råstoff/kvalitetskrav og høy kompetanse på produktgruppen.

Sibelia er sertifisert iht. ISO 9001:2015 og MSC CoC, og vi har full fokus på kundeoppfølging, leveringssikkerhet og kontinuerlig forbedring.

Kirsebærblomst og japansk hus

Sibelia – «Den spede begynnelse»

Navnet SIBELIA har en spesiell historie: Det startet med et anrop fra havet. Et anrop fra Bente sin far som ropte opp familien via walkie talkie fra tresnekka når han var på fisketur. SIBELIA er sammensatt av forbokstavene til de tre jentene og mor i familien, og snekka het selvsagt SIBELIA.

Etter 12 års verdifull læretid hos Bjørge Biomarin etablerte Bente selskapet Sibelia i 2000. Det startet med hjemmekontor og nattarbeid mot Japan og Thailand, og i 2001 flyttet Sibelia til dagens kontorlokaler på Stornespiren i Ålesund.

Vi startet i 2000 med salg og utkjøring av LobNobs til lokale REMA-butikker her i Ålesund. Senere ble det avtale med regionskontor, og til slutt sentrale kjedeavtaler. Sten-på-sten. I en liten organisasjon blir det nødvendigvis varierte oppgaver – Vi må ta i et tak der det kreves. Vi mimrer den dag i dag om turen vi hadde fra Ålesund til Hamar og Gjøvik. En tidlig morgen satte vi oss i bilen i Ålesund fullastet med LobNobs og demoutstyr. Vi kjørte til Hamar og Gjøvik og hadde hver vår butikkdemo før vi slitne og fornøyde kjørte hjem samme natt.

Kundemengden og arbeidsmengden økte, og i 2002 ble Jorunn fra Oppdal ansatt. Sammen ble vi et DREAM-TEAM, og vi har nå arbeidet tett i ca. 20 år. Bente er ansvarlig for kjedeavtaler, salg og drift av Sibelia, mens Jorunn etter hvert ble «kontorleder» med ansvar for ordrer, ISO og andre administrative oppgaver.

Bente rendyrket tankene og strategiene fra sin første arbeidsplass, og mottoet var: «Jobbe tritt, tjene litt». En filosofi som har gjennomsyret Sibelia gjennom alle disse årene. Før barnefødslene «bodde» Bente på Stornespiren natt og dag. Det ble i mange år nedlagt et solid stykke arbeid for å skaffe kunder, holde kontakt med leverandører i Japan/Thailand/Kina og for å utvikle Sibelia til å bli en solid og anerkjent leverandør. Det ble årlige turer til Østen for å ha møte med leverandørene, og Bente har utallige minner og opplevelser fra disse verdensreisene.