fbpx

LobNobs wok med østerssaus

En rask rett med mange smaker; godt egnet både til lunsj og middag.

Grønnsaker og fisk er viktig å spise, men ikke alltid like lett å få til i hverdagen. Men med denne retten har du fått i deg en god porsjon grønt og en porsjon fisk. Enkelt og greit! 

LobNobs er rik på vitamin D og spiser du en pakke, så har du fått dekket 1/5 av dagsbehovet. 

Oppskrift

Ingredienser til 1-2 porsjoner:

  • 1 pakke LobNobs
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • Litt rød chili, finhakket
  • 1 gulrot, kuttet
  • ½ pakke sukkererter, kuttet
  • 1 vårløk, kuttet
  • Noen brokkolibuketter
  • ¼ rød løk, kuttet
  • 1-2 ss østerssaus (prøv deg frem)
  • Fersk koriander til pynt
  • Olje til steking

Slik gjør du det:

  1. Del grønnsakene i terninger, staver eller slik du selv foretrekker å spise dem.
  2. Hell litt nøytral olje til steking i en wokpanne.
  3. Fres finkuttet hvitløk og rød chili i oljen.
  4. Tilsett først gulrøttene som trenger lengst tid å steke.
  5. Tilsett resten av grønnsakene og wok til ønsket konsistens.
  6. Ta en stor spiseskje eller mer med østerssaus og bland godt til smaken av østerssaus har satt seg i retten.
  7. Legg LobNobsen på toppen – denne skal ikke stekes, men være lun på toppen ved servering.
  8. Pynt med noen kvaster fersk koriander.

Tips

Server gjerne retten med kokt ris og en liten skål sweet chili.