LobNobs med fersk pasta og hjemmelaget pesto
En smårett som vi anbefaler på det varmeste!
Pasta med pesto liker de aller fleste barn, men ikke alle barn er glad i fisk. Prøv denne retten nesten gang du lager mat til familien (eller til deg selv) og kryss av for «har spist fisk i dag».
Oppskrift
Ingredienser til 1-2 porsjoner:
- 1-2 pakker LobNobs
- Ca. 250 g fersk tagliatelle
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1-2 dl matfløte
- 2-3 ss pesto (se egen oppskrift)
- 50 g parmesan
- Basilikumblader til pynt
Slik gjør du det:
- Kok pasta som angitt på pakken.
- Stek finhakket hvitløk i litt olivenolje – da kommer både den nydelige smaken og lukta godt fram.
- Tilsett matfløte og kok dette litt inn.
- Tilsett pastaen og 2-3 ss hjemmelaget pesto. Prøv deg fram og smak til med pesto og matfløte inntil du er fornøyd.
- Ved servering legg rikelig med LobNobs på toppen og dryss litt revet parmesan over.
- Ved siden av HUSK ekstra pesto.
Vår variant av hjemmelaget pesto (uten pinjekjerner) – superenkelt og passer til det meste:
- En bunt fersk basilikum
- ½-1 fedd hvitløk
- 50 g parmesan i litt tynne skiver
- 1-2 dl nøytral olivenolje (som ikke er skarp på smak)
- Litt salt
Her har vi kun brukt kun basilikumbladene, ikke stilken.
Slik gjør du det:
- Putt basilikum, hvitløk, parmesan og olivenolje i en blender.
- Miks til ønsket konsistens og smak til med salt.
- Blir det for lite av enten olje, salt eller parmesan etter din smak – ja, da tilsetter du litt til.