Lun pasta med LobNobs og fetaost
Frisk salat med friske smaker!
En middelhavssalat med proteinrike LobNobs. Mettende og næringsrik, og greit når du vil ha fisk til middag i stedet for kjøtt.
Du har sikkert hørt at vitamin D er viktig for kalsiumopptaket. LobNobs er rik på vitamin D og kan bidra til normalt opptak og utnyttelse av kalsium fra fetaosten. Spis minst 1/2 pakke LobNobs for gunstig virkning av vitamin D.
Oppskrift
Ingredienser til 1-2 porsjoner:
- 2 pakker LobNobs
- Ca. 250 g fersk tagliatelle pasta
- Fetaost, kuttet i biter
- Ruccola salat
- Tomater, kuttet i biter
- Hjemmelaget pesto (se egen oppskrift under)
Slik gjør du det:
- Kok pastaen som anvist på pakken. Hell gjerne litt olivenolje over pastaen for å unngå at den blir klebrig.
- Kutt tomater og fetaost i passelige biter.
- Legg pastaen i en bolle og bland inn LobNobs, tomater, salat og fetaost. Du velger selv hvor mye salat, tomat og fetaost du bruker – her kan du prøve deg litt fram.
- Vi har brukt hjemmelaget pesto som saus i denne pasta salaten.
- Ved servering hell litt ekstra pesto over og gjerne litt fersk basilikum til pynt!
Vår variant av hjemmelaget pesto (uten pinjekjerner) – superenkelt og passer til det meste:
- En bunt fersk basilikum
- ½ -1 fedd hvitløk
- 50 g parmesan i litt tynne skiver
- 1-2 dl nøytral olivenolje (som ikke er skarp på smak)
- Litt salt
Her har vi kun brukt kun basilikumbladene, ikke stilken.
Slik gjør du det:
- Putt basilikum, hvitløk, parmesan og olivenolje i en blender.
- Miks til ønsket konsistens og smak til med salt.
- Blir det for lite av enten olje, salt eller parmesan etter din smak – ja, da tilsetter du litt til.