Påleggsalat med LobNobs, chili, fennikel og eple
En annerledes påleggssalat med spennende smaker.
LobNobs er saftige og smakfulle biter laget av 70% hvitfiskfilet. LobNobs finner du i frysedisken, og etter opptining kan den benyttes naturell eller tilsettes i varme eller kalde retter. På menyen i dag står en påleggsalat med mange gode smaker. Den passer for eksempel godt å servere på høye lunsjsmørbrød eller på en helt vanlig brødblings.
LobNobs er rik på protein, vitamin D, omega-3 og selen og bidrar derfor med viktige næringsstoffer til dette måltidet.
Oppskrift
(Kilde: Trines Matblogg)
Ingredienser til 2-3 porsjoner:
- 1,5 dl crème fraîche
- 1/2 dl majones
- 1 ss presset sitronsaft
- ca 1/4 rød chili, finhakket
- Salt og hvit pepper
- 1 lite eple, skrelt og skjært i små terninger
- 1 vårløk, finsnittet
- 1/4 fennikel, i små biter
- 1/4 rødløk, i tynne båter
- Gressløk, finsnittet
- 1 pakke LobNobs, i biter
Slik gjør du det:
- Rør sammen crème fraîche, majones og finhakket chili.
- Smak til med sitronsaft, salt og hvit pepper.
- Skjær opp grønnsakene som anvist i oppskriften og rør dem inn i majonesblandingen.
- Smak til med finsnittet gressløk og eventuelt litt mere salt og pepper.
- Del LobNobs opp i passende biter og vend dem forsiktig inn i salaten.
- Serveres på brødmat, gjerne sammen med salat, epleskiver og en skvis sitron.
Tips
Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang.