Pasta med LobNobs og parmesan
Ypperlig rett både til lunsj og middag.
Hvis du liker både pasta carbonara og fisk, så vil du digge denne retten. LobNobs er hovedingrediensen i denne pastaretten og har et høyt innhold av fisk, vitamin D og protein. Om du vil variere litt så kan du ha en rå eggeplomme også og få enda mer vitamin D på kjøpet. Vitamin D bidrar til normalt opptak av kalsium, som du finner både i fløten og osten, og normale knokler og tenner. Spis minst 1/2 pakke LobNobs for gunstig virkning av vitamin D.
Oppskrift
Ingredienser til 1-2 porsjoner:
- 1 pakke LobNobs
- 1 pakke fersk tagliatelle, ca. 250 g
- 1 fedd hvitløk, finkuttet
- 1-2 dl matfløte
- Salt
- Pepper (om ønskelig)
- Parmesan, revet
- Ruccola (eller annen salat)
Slik gjør du det:
- Kok pasta som angitt på pakken.
- Stek finkuttet hvitløk i litt olivenolje i ca. 30 sekund – da kommer både den nydelige smaken og lukta godt fram.
- Tilsett ønsket mengde matfløte og kok dette litt inn.
- Tilsett pastaen.
- Prøv deg fram og smak til med salt og eventuelt svart pepper.
- Ved servering legg rikelig med LobNobs på toppen og dryss litt revet parmesan over.
- Serveres med ruccola, eller annen salat om ønskelig.