Pastasalat med lobnobs
Prøv denne salaten til lunsj eller middag!
Oppskrift
Ingredienser til 2 porsjoner:
- 1 bunt frisk basillikum
- 1 bunt persille
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 6 ss olivenolje
- 3 tomater i båter
- 400 gr Penne tricoulor
- Balsamicoeddik
- 1 rødløk i båter
- 1 rød paprika i staver
- 1 gul paprika i staver
- 1 purreløk i ringer
- 2 pakker LobNobs
- Brødkrutonger
Slik gjør du det:
- Kok opp vann i en kjele.
- Legg i basilikumbladene og la de koke i 5 sekunder.
- Skyll basilikumbladene under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
- Ha basilikum, persille, hvitløk og olivenolje i en food processor. Kjør til blandingen er jevn og fin.
- Vend inn LobNobs, tomatbåter, rødløk, paprika og purreløk i oljeblandingen.
- Kok pastaen i godt saltet vann.
- Bland så pastaen og tomatblandingen i en stor bolle.
- Hell over noen dråper balsamicoeddik.
- La gjerne salaten hvile i 15 min. før servering, slik at alle smaker blir godt blandet.
- Strø over brødkrutonger før servering, og server gjerne en grønn salat til.